Neuken op straat

Voor het item Columnistenjacht in de Volkskrant (onderdeel van de pagina Dag in dag uit) zond ik een verhaaltje in waaraan in de krant van woensdag 24 juli zowaar aandacht werd besteed. Mijn stukje bleek niet goed genoeg voor een vette geldprijs en volledige publicatie, helaas. Enfin, het valt te lezen in bijgevoegde afbeelding. Goeie kritiek wel, van die lui.

Vooruit, omdat de VK het maar voor de helft heeft gepubliceerd volgt hieronder als wereldprimeur de volledige tekst zoals ingezonden.

Neuken op straat

Rond tien uur betrad Frans de kroeg. Hij groette barvrouw Sonja, gooide een plastic tasje neer en liep met onvaste tred naar de wc. Met een stem die een zekere staat van dronkenschap verraadde verontschuldigde hij zich even later bij haar. Vandaag kwam hij alleen maar langs om te pissen. Hij was op weg naar huis.

Een vrouw aan de bar bood de waggelende Frans aan om mee te lopen. “Dat is góed”, antwoordde Frans, “maar alléén als ik je onderweg mag neuken op straat.” Hij trok een triomfantelijk gezicht. De vrouw wilde best neuken, maar dan wel met haar eigen Leo die naast haar zat, en zeker niet op straat. Leo gunde haar een goedkeurende blik. “Misschien wil je eigen vrouw wel neuken”, opperde zij als redelijk alternatief.

Frans vertrok. Sonja liep bezorgd naar het terras om zijn loop te volgen. Hij zou toch niet in het kanaal vallen? Nu was ook Dikke Klaas ineens hogelijk geïnteresseerd in Frans’ wankele gang naar huis. Met zijn mobieltje in de aanslag volgde hij Sonja hoopvol naar het terras. De val bleef uit.

Buurvrouw Ans kwam binnen. Televisiemensen hadden haar aangesproken op straat. Ze overhandigde een folder aan Sonja. Had zij misschien behoefte aan een complete interieur-restyling, gratis, door een bekend klus-trio van de tv? “Niet doen Sonja”, sprak Leo, “ze komen je interieur restylen, maar wat jij ervan vindt interesseert ze echt geen reet.” Hij verkondigde zijn wijsheid wel vijf keer, in steeds andere woorden.

Banale associaties speelden door mijn hoofd. Neuken op straat. ‘Klus’-trio. Zat daar niet een leuk nieuw tv-formatje in? Ik noteerde het op een bierviltje, morgen thuis maar even verder uitwerken. Tevreden bestelde ik nog een pilsje bij Sonja. Nuttig, zo’n cafébezoekje.

Reacties zijn gesloten.