’t Zand


Intussen gaat het verzamelen van curieuze singles, sector sport bijvoorbeeld, gewoon door.
Deze vond ik onlangs voor een euro in een grote Kringloophal in Turnhout. Het clublied van voetbalvereniging ’t Zand uit Tilburg, ‘Waar ’t rood-wit ooit zal fleuren’.
Het fleurt dus nog niet, als ik het goed begrijp, maar dit terzijde.

Het refrein luidt alsvolgt:

Waar ’t rood-wit ooit zal fleuren
Zal onze vriendschap niet vergaan
Kan onze glorie niet verkleuren
Zal onze club nooit onder gaan

Waar ’t rood-wit ooit zal fleuren
Staan wij tezamen hand in hand
En is de eenheid niet te scheuren
van Onze Sportclub ’t Zand

Op de clubsite vond ik de volgende informatie over het plaatje: Dit clublied is geschreven door de van carnavalsliedjes bekende Ed van de Walle en op muziek gezet door Tilburgs meest bekende componist van lichte muziek, John van de Ven.
Niet de minsten dus.

Verder vroeg ik mij af of het woord fleuren daadwerkelijk bestaat en sloeg er mijn papieren Van Dale op na. Het boek gaf twee betekenissen: I) met de fleur vissen, II) overhalen tot iets. Tja. Nu zit ik weer druk te prakkizeren wat met de fleur vissen betekent. En zo blijft er altijd wel weer wat uit te zoeken.

Gezellig plaatje trouwens, goed meezingbaar. Laat dat maar aan Ed van de Walle en John van de Ven over.

PS
Ooit kwam een goede vriend van mij vanuit Rotterdam naar Tilburg op zijn racefiets. Trots vertelde hij mij dat hij in ’t Zand in ’t zand was gevallen met zijn fiets. Volgens mij deed hij het erom.

Reacties zijn gesloten.