Pioniers van de Nederpop

(bewerkt fragment uit mijn rubriek ‘Muzikalia’, Platenblad 214):
Vlak voor de deadline dezes had ik op een zonnig Leids terras een genoeglijk onderhoud met de heren Theo van Es, Rudy Bennett en Clarks-voorman Micha Hasfeld. Aanleiding voor dit interview voor de krant Den Haag Centraal (in de nog verkrijgbare editie van 11 september) was de ophanden zijn de tour die onder de noemer ‘De Pioniers van de Nederpop’ langs 35 Nederlandse theaters zal trekken. Zaterdag 19 september staan zij in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen.

Het project vloeit voort uit de tv-serie Derksen On The Road op RTL, waarin Johan Derksen een aantal nog levende coryfeeën uit de jaren ‘60 opzocht. Andere artiesten die aan deze tour meewerken zijn Frans Krassenburg, Jan de Hont, Johnny Kendall en Joelle Vierling, een jonge Haagse zangeres die de nummers van Shocking Blue en wellicht Earth & Fire voor haar rekening neemt (in Scheveningen vervangen door Ciska van der Meer).

De reeds sinds 1982 bestaande Clarks nemen de begeleiding op zich. Derksen doet de aankondigingen en vertelt anekdotes en andere historische wetenswaardigheden omtrent de verschillende deelnemende artiesten. De show is min of meer de opvolger van Beat & Bordeelsluipers. Ja, er is een website: www.pioniersvandenederpop.nl.

Bij verschillende voorstellingen in het land zal ook steeds een lokale of regionale popheld van weleer aanschuiven. Zo werkt in Scheveningen de toevallig in het land zijnde Hans Vermeulen mee.
Deze voorstelling schijnt geopend te worden door good old Jacques Senf. “Oh ja?”, reageerde Theo van Es blij verrast op die mededeling van Micha Hasfeld, om er met een vette lach op te laten volgen: “Dat komt goed uit, want ik krijg nog dertigduizend gulden van ‘m, hahahahaha.” Want er was altijd wel iets met geld, in die tijd. Naar verluidt.

Voor info over mijn boeken, klik een van de titels op de balk hierboven aan.

Reacties zijn gesloten.