Stukjes uit een nog versere Muzikalia!

Fragmenten uit mijn column Muzikalia in Platenblad nr 218 (5 maart t/m 15 april). (teasertje dus, en nou allemaal gauw abonnee worden van dit met zorg en liefde gemaakte blad!)

Behalve den heteroman die -als bronstige adolescent muzikaal zeer bewust opgegroeid in de tijd van Stones, Beatles, Kinks, Jimi Hendrix en talloze andere sixties-coryfeeën- in mijn stamcafé aanhoudend bleef beweren nog nóóit van Françoise Hardy te hebben gehoord –zelfs niet nadat ik de beginregels van Tous Les Garçons op zoetgevooisde wijze had voorgezongen, heb ik de afgelopen tijd geen wonderlijker persoon ontmoet dan de vrouw die in 1974 haar toekomstige wederhelft uitkoos vanwege diens sprekende gelijkenis met haar onbereikbare idool Stephen Stills.
Zowel die opvallende gelijkenis als zijn rol als stand-in heeft hij tot op heden naar voller tevredenheid van alle betrokkenen volgehouden. Het stel is nog altijd bij elkaar. Love the one you’re with!

(…) Wat zou iemand als de in 1994 geboren Lil’ Kleine (van Drank En Drugs, dé hit van 2015) eigenlijk met Bowie hebben, vroeg ik mij onlangs af na lezing van het Volkskrant Magazine. Volgens het vaste format van de betreffende rubriek loodste hij de lezer heel eigenwijs langs zeven, volgens hem interessante culturele fenomenen.
Hilarisch en verfrissend, wat zo’n jonge snaak van 21 ons aanraadt. Zo prijst hij Frank Sinatra oprecht aan als ‘een soort René Froger van Amerika’ en zegt hij over Justin Bieber ‘Ik geloof niet dat er vroeger betere muziek gemaakt werd’ en ‘Wat Justin Bieber nu heeft bereikt, hebben alleen de Beatles ooit bereikt.’
Juist ja.

Reacties zijn gesloten.