stukje Muzikalia…

Behalve den langharige Wit-Russische artiest, die op het Eurovisie Songfestival -vergezeld door een aantal wolven- naakt zijn lied Help You Fly wil komen zingen, heb ik onlangs geen wonderlijker persoon leren kennen dan den Cubaanse Conservatoriumstudent.
Aan de Volkskrant verklaarde zij haar aanwezigheid bij het concert van de Rolling Stones uit het feit dat Cubanen altijd open staan voor nieuwe muziek. Het lijkt mij ook wel begrijpelijk dat het volk daar na de Buena Vista Social Club wel eens toe is aan zo’n stelletje jonge honden als de Stones.

En dan was er ook nog die wonderlijke spam in mijn mailbox, van ene Sanne, die mij namens haar bedrijf ongevraagd het volgende mededeelde: ‘Beste Jimmy Tigges, komende zondag wordt de eerste rokjesdag van dit jaar! Tijd om eens kritisch naar je rokjes te kijken voor komende zomer. Een rokjesdag is toch het ultieme excuus om een nieuw rokje te scoren?’ Hoe Sanne in hemelsnaam te weten is gekomen dat ik van korte rokjes hou, is mij een raadsel.

‘Omdat je geen dief van je portemonnee bent’, vervolgde Sanne onverstoorbaar haar verhaal, ‘bestel jij je ultieme rokje natuurlijk via (…) bij één van onze partners. Of je nu een mini-, maxi-, plooi-, koker- of jeansrok zoekt, onze partner (…) heeft ze allemaal.’
De ultieme korte rock staat volgens mij op naam van Hagenees Ton van der Meer, die jaren geleden al vol vuur zong ‘Ik hou van een korte rock’. Zijn muzikale statement duurde exact elf seconden. Het leverde hem een respectabele veertiende plaats op in de Top 100 van kortste nummers aller tijden, op de veel gezochte Tigrotape Minirock.

De rest van deze Muzikalia staat in Platenblad no 219. (leuk blad, hoor)

Reacties zijn gesloten.