ArthurX

Jullie kennen ArthurX uiteraard allemaal van zijn geweldige nonconformistische cd-single SheGonnaGonnaGetIt in 1999 uitgebracht onder zijn band-pseudoniem The Scars (zie de bundel Delftse Toeren, pagina 61/62).
The Scars bestond uit ArthurX op zang, gitaar, bas en drums. Zo heeft Paul McCartney ook wel eens een hele plaat in zijn eentje uit zijn muzikale mouw geschud in een verloren moment, ik bedoel maar.

Levensgezellin annex manager Elizabeth memoreert in bovenvermeld verhaal in Delftse Toeren een legendarisch optreden van Arthur in de Delftse Jongerensociëteit De Koornbeurs:
“Een scout, gestuurd door de man achter Led Zeppelin en Madonna, van een onderlabel van Warner Bros was speciaal uit New York gestuurd om The Scars te zien optreden. Hij deed zich voor als een Russische professor uit Moskou. Maar na de aanslagen op 11 september ging zijn label op de fles. Hij adviseert nu alleen nog Warner Bros”.

Een gemiste internationale carrière dus voor de man met de opvallende Dylan-look, die zich sindsdien naast zijn muzikale activiteiten ook verder bekwaamde als kunstschilder. Een soort Captain Beefheart dus.
Want net als de Captain schildert (en tekent) dit Delftse multitalent in expressieve stijl en spetterende basiskleuren.

Zaterdag 14 mei vindt vanaf 15.00 uur tot 18.00 uur de opening plaats van zijn expositie in Kunsthal Delft at DNA Schieweg 15 hal C (waterkant, Schieweg 15 2627 AN Delft). Ga kijken, mooi! En misschien speelt Arthur ook nog een moppie gezellige muziek!

Op YouTube staan twee korte filmpjes als voorproefje. Op een daarvan zien we de kunstenaar aan het werk. In vier minuten tijd ziet U het schilderij Cacophony totstandkomen.

U kunt natuurlijk ook eerst zijn site besnuffelen,
www.arthurx.org

Reacties zijn gesloten.