Ritmo Tropical

‘Ik vraag je voor een keertje te eten bij mij,
je neemt je vrouwtje mee en je kinders erbij’

Legendarische tekstregels uit het al even beroemde en vrolijk swingende B.B. met R. (‘dat is bruine bonen met rijst’) van Max Woiski sr, uit 1950.
Uiteraard niet te verwarren met het minstens zo vermaarde en van een decennium later stammende (Oh Nederland, geef mij) Rijst met Kouseband, van Max Woiski jr.
Beide nummers zijn te vinden op de prachtige, met liefde en zorg samengestelde en vormgegeven nieuwe box Ritmo Tropical.
Twee cd’s met ‘het meest complete overzicht’ dat er ooit verscheen van Woiski sr én jr tesamen.

Het meest complete overzicht wil overigens niet zeggen, dat het overzicht compleet is. Lang niet alle nummers die bijvoorbeeld op mijn exemplaar van de lp Successen van Max Woiski staan zijn hier terug te vinden. Neemt niet weg dat het een mooi, uitgebreid en -gebalanceerd overzicht is van zowel sr. als jr.

Als derde schijfje zit er een dvd bij ‘met louter en alleen maar uniek materiaal’, onder meer afkomstig uit het instituut Beeld & Geluid en het Filmmuseum in Amsterdam.
De fragmenten zijn een lust voor het oog en oor. Het allermooist is het boven water gekomen bioscoopreclamefilmpje voor Nescafé, uit 1957. In kleur. Zulke mooie, ambachtelijke reclames zie je niet zo vaak meer. Terecht won het filmpje destijds een prestigieuze internationale reclameprijs.
Zelf heb ik dit nummer op een kartonnen plaatje, tevens functionerend als ansichtkaart. Op de achterkant de handige tip om de plaat/kaart eerst op de draaitafel te leggen alvorens af te spelen.

Terug naar de box. Want daar zit ook nog een mooi, informatief boekje in. Het geheel is een product uit de koker van het mij verder onbekende source 1 media. Wat het mag kosten weet ik niet, zelf mocht ik een pers-exemplaar ontvangen, maar het zal de aanschaf zonder meer waard zijn.
Ik heb er ook aandacht aan besteed in mijn radiorubriekje, pardon, muzikale causerie, op Radio Rijnmond in het middagprogramma Lul. Is terugluisterbaar via onderstaand afspeelding.
Moeite waard!

JimmyOpToeren 24 feb 2011 – max woiski sr by rtvrijnmond

Reacties zijn gesloten.