Speeltuin

Volgende week vrijdag (21 oktober 2011, voor degenen die later hebben ingeschakeld) verschijnt het nieuwe Platenblad, dwz nr 182. Een prachtig, liefdevol gemaakt tijdschrift onder de hoede van René van Kaam.

Sinds kort ben ik bij het Platenblad weer begonnen als vaste columnist (zolang René het tolereert uiteraard). In mijn rubriek Zameldrift schrijf ik deze keer niet over de dode Harry Muskee, ondanks zijn geweldige bijdrage aan de Nederlandse pophistorie, maar wel over de springlevende, lang vermiste Heleentje van Cappelle. U weet wel, van eh… ‘heeft mamá een goede bui en is pápa niet te lui, ja dan gaan we naar de speeltuin’. Twee jaar voor mijn geboorte zong ik dit ogenschijnlijk vrolijke liedje, waarin van alles misgaat, al luidkeels mee.

Verder heb ik gemeend de lezer te moeten lastigvallen met een verslag van mijn bezoek aan een avondje ‘Den Haag Beatstad nr 1, van Hofvijver tot Liverpoel’.
Afijn, reuze leuk blad voor de echte liefhebber, met als absoluut hoogtepunt al jarenlang de rubriek De omgevallen platenkast, geïnspecteerd door dhr Johan Peels.
Voor wie geïnteresseerd is, een website heeft het blad niet, wel een mailadres: platenblad@planet.nl.

1 Reactie op Speeltuin

 1. johan peels zegt:

  Hey Jimmy,

  Leuk dat je weer in Platenblad schrijft en zo te lezen struin je weer stad en land af voor een mooi verhaal bij een bijzonder plaatje! Goed zo en ook dank voor het vermelden van mijn rubriek en voor iedereen die dat interessant vindt hier een kijktip. Morgen =donderdag 3 nov 22.25 op Arte (Duitse zender) Vinylmania, een documentaire over “ons soort mensen”…

  Keep the music alive!
  groetjes
  Johan