O jee, carnaval…

Mocht u iets tegen carnaval hebben, luister dan naar de speciale carnavalsaflevering van het onvolprezen The Originals op L1, met klanken uit Brazilië, New Orleans en de Caribbean. Alleszins meer dan pruimbare muziekjes!

Grappig genoeg is hierin ook opgenomen de originele versie van Stoont als een garnaal. Het Simplisties Verbond (alweer iets onvolprezens) scoorde er in 1976 zowaar een flinke carnavalshit mee, maar het door Kees van Kooten en Herman Schoonderwalt geschreven nummer werd al in 1969 ten gehore gebracht door Ton van Duinhoven in het ook alweer zo godvergeten onvolprezen Hadimassa.

En, buiten de Braziliaanse, New Orleaanse en Carribeaanse klanken is ook nog de allerorigineelste uitvoering van Och was ik maar (bij moeder thuis gebleven), megaseller van Johnny Hoes in 1961, te horen. Uiteraard ten uitvoer gebracht door niemand meer of minder dan Venloër Sjraar Peetjens. Och Waas ich maar.

Al met al een verdraaid leuke uitzending. Nogmaals: via deze link vindt u de playlist. Ergens aan de linkerkant kan de uitzending als stream worden afgeluisterd. Mooi uurtje waarin te horen is dat carnavalsmuziek ook muzikaal kan zijn.
Gratis tip!

Reacties zijn gesloten.