Peter Koene

Eind april zocht ik via zijn website contact met Peter Koene, een Delftenaar die in 1971 aan de basis stond van het eerste Delftse folkfestival. Mooi onderwerp voor de historische pagina van de Delftse editie van AD Haagsche Courant waarvoor ik regelmatig verhalen schrijf.

Peter mailde mij terug dat hij graag mee wilde werken aan een interview. Zijn bericht eindigde met ‘Over een dag of 10 ga ik op vakantie en ben de 24e weer terug. Ik weet niet hoeveel haast je hebt, maar wat mij betreft spreken we daarna iets af. ik hoor het wel.’

Na de 24ste duurde het nog een week of twee voordat ik ertoe kwam hem te bellen op het opgegeven nummer. Aan de telefoon verontschuldigde hij zich dat het even geduurd had voordat hij opnam. Dat kwam omdat hij ziek was. Ik vroeg daar niet op door.
We maakten een afspraak voor vrijdag 14 juni. Ik zou bij hem langskomen in zijn woonplaats De Bilt. ‘Leuk’, zei hij nog als laatste voor we het gesprek beëindigden.

Vier dagen vóór de afgesproken datum ontving ik via Peters account een mail van zijn dochter. De afspraak kon helaas niet doorgaan, haar vader was een dag eerder plotseling overleden.

Vandaag (25 juni) staat er een mooie necrologie van Peter Koene in de rubriek Het eeuwige leven in de Volkskrant.

Reacties zijn gesloten.