Wie is toch die Jimmy Tigges?

Welnu,

Jimmy Tigges (Den Haag, 1953) is freelance journalist en schrijft onder meer voor TU Delta (online universiteitskrant van de TU Delft), Den Haag Centraal, Performers Magazine (Sena), Muziekwereld (NtB), Platenblad. Daarnaast spuide hij jaren lang wekelijks zijn muzikale causerie in het middagprogramma Live Uit Lloyd (LUL) op Radio Rijnmond (www.rijnmond.nl).

Over langere perioden leverde hij  geschreven bijdragen aan onder meer Platenblad (nog steeds), Delftse Post, Westland Post, Delftsche Courant, Haagsche Courant, AD/Haagsche Courant, Johan (voormalig voetbalmaandblad) en incidenteel aan Nieuwe Revu, Playboy, Delft Integraal, De Architect, De Muur, Tussenstand, De Volkskrant, De Sportkalender 2009, De Sportkalender 2010, Onze Taal, VPRO-gids.

Met Paul Groenendijk is hij co-auteur van de boeken
– Summertime (moed gevraagd bij de 834ste versie) (Panta Rhei/TIGRO, 1994),
– Het Lied van Feyenoord (Nijgh & Van Ditmar, 2001)
– Het Lied van Oranje (Nijgh & Van Ditmar, 2004)
– Het Lied van Den Haag (Nijgh & Van Ditmar, 2006)

Op eigen naam:
– Delftse Toeren; Van Tee Set tot VanVelzen, Delftse muziekhistorie in 90 singles (eigen beheer, 2009). Zie elders op deze pagina voor info en bestelmogelijkheden.
– Holy Grounds Tour 2008, boeiend verslag muziekreis door zuiden van VS (eigen beheer, 2010).
Delftse Toeren 2; Van VanVelzen tot Eric de Garagekat, nog meer Delftse muziekhistorie in 90 singles (eigen beheer, 2011).
– Voetbalplaatjes, maar niet van Panini (Nederlandse Sportboeken Club, 2014)

Met Cor Gout en Harry Zevenbergen redacteur en co-auteur van Als de kraaien overvliegen, voetbal in Den Haag en Scheveningen (Trespassers W, 2005).

Bovenal is hij een verwoed verzamelaar van goede maar ook buitenissige muziek, met een voorliefde voor vinylsingles: die zijn tastbaar en die kun je heerlijk besnuffelen.

Reacties zijn gesloten.